Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2012 19:27 - Новините днес 30 Април 2012
Автор: ploshtada Категория: Новини   
Прочетен: 982 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.04.2012 23:08


     Здравейте, в горещата пролетна вечер днес, на 30 Април 2012.

     До десет дни ще бъде създадена проектна компания към АЕЦ "Козлодуй." Целта й ще бъде проектиране на седми блок към АЕЦ-а обяви министър Деян Добрев. Той още добави, че тази компания ще бъде сто процентова собственост на АЕЦ "Козлодуй", но ще бъде отделена от него, за разлика от проекта "Белене." Той поясни, че цялата компания НЕК е зависела от проекта "Белене," защото е носила риска за него, вместо да бъде създадена проектна компания от самото начало, която да го поеме. По думите на министъра, до една година, след като бъдещата проектната компания извърши предварителни дейности, ще може да бъде дадена дата за завършване на седмия блок на АЕЦ "Козлодуй."

     Безработицата сред младите хора у нас от 18 до 24-годишна възраст е с 2,5 процента по-висока от общата безработица за страната.През март безработицата у нас достигна 11,5 на сто или 376 577 души са били безработни в страната. От тях безработните младежи са 75 634 или 20,08 на сто, според данни от Агенцията по заетостта.

     Темпът на инфлацията в еврозоната се е забавил през април, достигайки 2,6 на сто с годишно натрупване спрямо 2,7 на сто през март, съобщи европейската статистическа агенция Евростат.

   
Standard and Poor"s днес понижи рейтингът на 9 Испански банки. Сред банките с намален рейтинг са водещите Сантандер (Santander) и ББВА (BBVA). Това се случва след като в четвъртък агенцията понижи и рейтинга на Испания с 2 степени.

     Френското списание "Енрок" твърди, че Никола Саркози е предложил атомна електроцентрала на бившия либийски лидер Муамар Кадафи, за да освободи българските медици и палестинския лекар, обвинени за заразяване на либийски деца с вируса на СПИН. Макар съмненията за тази сделка да витаят още от освобождаването на лекарите, Саркози винаги е отричал, но днес изданието представи новата информация, която е открило в секретни дипломатически документи от 2007 година.

     Популярните актьори Брат Пит и Анджелина Джоли ще сключат брак на 11 август в тяхното имение "Замъкът Миравал" в Южна Франция, съобщи френският седмичник "Воаси", цитиран от БТА, като на тържеството са поканени 350 гости.

     Приятна почивна вечер.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. goran - Ок, това са международните новини, а твоите лични и местните къде са?! - Предложи ни нещо твое, за да те четем ;)
30.04.2012 22:15
И пробвай друг цвят за текста, примерно класическо черно, сивото е трудно за четене и навява сиви впечатления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ploshtada
Категория: Новини
Прочетен: 23121
Постинги: 23
Коментари: 21
Гласове: 13
Спечели и ти от своя блог!
Архив