Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 17:39 - Новините днес 4 Май 2012
Автор: ploshtada Категория: Новини   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.05.2012 17:40


Здравейте, днес е 4 Май.

     Вицепремиерът и министър на икономиката Симеон Дянков допусна, че през първото тримесечие българската икономиката ще отбележи нулев или отрицателен растеж. Официалните данни на Националния статистически институт ще бъдат обявени на 15 май. Поради големият период на изчакване до обяввяване на официалните данни, министърът изказа само предположения, но причината за спадът би била или поради студеният месец Февруари, който свил търговията или поради намален износ към търговските партньори на България - Холандия, Испания, Италия и Белгия. Дефицитът ще бъде наваксан от априлски излишък, допълни министъра на финансите.

     Премиерът Бойко Борисов обяви, че за трите години управление на ГЕРБ с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България. Здравният министър потвърди тенденцията от 2009 година до сега. Премиерът също коментира срещата с животновъдите. Той стои твърдо зад разграничаването на млечните продукти с добавки от тези, които са чисти.

     Проислямистки протест приема внушителни размери в Македонската столица Скопие, предаде агенция Фокус, която цитира македонската Плюс Инфо. Над 10 000 души протестират и хвърлят камъни по сградата на министерството и полицията. По данни на полицията, броят им е нараснал от 1 500 на 10 000 изключително бързо и всички скандират „Алах е велик!“
     На 4 май през 1903 година е убит Гоце Делчев. Той е национален герой на България и Македония. В Македония днешната дата е чествана в цялата страна. Хулигани попречиха на българския посланик да постави цветя пред паметника на Гоце Делчев.

     Правителствтото в Румъния, което най-вероятно ще се сформира от лява партия, би поставило мораториум над добива на шистов газ, както и на проекта за най-голямата открита златна мина в Европа, обеща Виктор Понта, вероятния бъдещ премиер на страната. Това означава, че Румъния ще прекрати претенцийте си за Български черноморски шелф, който вероятно е богат на шистов газ.

     Роботът на Хонда, ASIMO, ще дойде в България, предаде дир.бг. Това е един от най- усъвършенстваните роботи на компанията, който може да ходи, бута количка и носи табла без проблеми. По- модерният прототип може също така да танцува, отвива бутилка и налива питите и други по-сложни функции. От 11.05 до 14.05 в зала №5 на Интер Експо Център, ASIMO ще изнасяпо 5 представления дневно (всяко с времетраене 30 минути).

     Площадът ви пожелава приятна вечер.



Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ploshtada
Категория: Новини
Прочетен: 22977
Постинги: 23
Коментари: 21
Гласове: 13
Спечели и ти от своя блог!
Архив