Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 18:13 - Новините днес 1 Май 2012
Автор: ploshtada Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
1



     Здравейте днес, в празничната вечер на 1 Май.

     Днес е 1-ви Май - международен ден на труда. Денят се отбелязва в много страни, сред които и България.

     Днес се проведе традиционен митинг-протест на БСП по повод 1 Май. Протестиращите изпуснаха балони с ликовете на управляващите. Сергей Станишев изрази недоволство от политиката на правителството относно условията за заплащане на труда. Той предложи още от трибуната за референдум относно ядрената политика на България. Лидерът на червената партия изказа намерението на социалистите да сменят правителството на „ГЕРБ.“
     По късно, премиерът Бойко Борисов, заяви от строежа на Лот 4 от автомагистрала „Тракия,“ че протестът е провал, тъй като „хората на площада, които БСП събра от цялата страна, са по малко от строителите на автомагистрала „Тракия.“ Той също добави, че до днес не е било публично разгласено кой е организатора на протеста.

     Минималната работна заплата се повишава от 270 на 290 лева, като това е второто повишение в рамките на една година, първо с 30, а сега с 20 лева. Общото увеличение е на стойност почти 21 процента, твърди министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. За следващите 3 години се планува увеличение с по 20 лева на година. Синдикатите от КНСБ настояват до 2013 година размера на минималната работна заплатата да достигне 330 лева.

Полицията осигури зелена вълна за прибиращите се в София след 4-те почивни дни. Допълнителни мерки бяха взети и по всички главни пътни артерии на страната, като движението на тежкотоварни автомобили е ограничено от 16:00 до 22:00 часа.

     В писмо от ЕК се препоръчва на България да въведе директния избор на служители на ВСС възможно най- скоро. Тази есен ще се състоят избори за нов състав на ВСС, които ще трябва да определят новият главен прокурор и председател на Върховния касационен съд, както и на стотици съдебни и прокурорски началници. В писмото се твърди, че най- добре за репутацията на съдебната система в България ще е, ако промените се въведат преди изборите.

     Македонските власти са заловили убийците на 5-ма македонски рибари, съобщи Македонското МВР на специална пресконференция в Скопие. Арестувани са повече от 20 души във връзка със разследването. Задържаните са радикални ислямисти, участвали във войните в Афганистан и Пакистан срещу силите на ООН. Повечето са македонски граждани. Предполагаемата цел на действията им е била да внушат масов страх у населението. В акцията са участвали над 800 служителя, като са проверени 26 обекта на територията, на които е открито оръжие, боеприпаси и радикална ислямистка литература, доказваща идеологическата принадлежност на заловените.

     Белият дом заяви в официално изявление, че убиването на хора на чужда територия с безпилотни самолети не е против международното право. В реч съветникът на президента Барак Обама за борба с тероризма Джон Бренан, обясни с детайли повече подробности около тези секретни операции на ЦРУ.

     Списание „Нейчър“ обяви, че вятърните турбини, често използвани за генериране на ток довеждат до климатични промени, тъй като променят движението на въздушните маси на повърхността на земята. Промените са документирани в изследване над голяма територия в американския щат Тексас, където за 10 години, след изграждането на вятърни електроцентрали, средната годишна температура са се повишили с почти 1 градус по Целзий.

     Площада ви пожелава причтна вечер.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ploshtada
Категория: Новини
Прочетен: 22971
Постинги: 23
Коментари: 21
Гласове: 13
Спечели и ти от своя блог!
Архив