Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2012 00:17 - 365 забравени българи, с които трябва да се гордеем - 1. Юрий Буков
Автор: ploshtada Категория: Забавление   
Прочетен: 997 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.05.2012 00:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Юрий Буков е един от най- успелите и известни пианисти в Европа. По обективни причини той остава неизвестен в България.
     Той е роден 1923 година в София, дете на офицер от флота и майка с руски произход. Талантливите му български и руски учители изграждат таланта му и на крепката възраст от 15 години той печели международен конкурс, с награда - стипендия за обучение в Париж. Там доусъвършенства таланта си под вещото ръководство на известни музиканти, композитори и пианисти. Завършва първенец на Парижката консерватория.
     В живота му следва кариера на виртуоз, в която печели множество конкурси. През 1956 година той става първия европеец с турне на пиано в Китай. Всеобщо признат е за гениален пианист, един от най-добрите в света. Записва многобройни произведения и издава 11 плочи. Той не спира да работи дори до късния си период и достига внушителен репертоар с произведения от множество романтични и руски композитори, както и не малко модерни, калсически и барокови композитори.
     През 1964 година става френски гражданин.
     През 2003 година той е удостоен със орден "Стара Планина." От 2008 година се провежда международен конкурс за пианисти в София с неговото име. Но това като, че ли не е достатъчно, за да популяризира  генят в родината му. През 2006 г той почива във Франция.
     Той остава в сърцата на хората като изпълнител пълен със заряд, който предава във всичко което свири. Той е безспорен виртуоз.
     Насладете се на невероятните изпълнения от Юри Буков ТУК.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ploshtada
Категория: Новини
Прочетен: 23119
Постинги: 23
Коментари: 21
Гласове: 13
Спечели и ти от своя блог!
Архив